Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podgrzewać cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).
Na dnie foremki ułożyć herbatniki (liczba paczek zależy od wielkości blaszki). Zalać gorącą masą i ułożyć drugą warstwę herbatników.
Polać gotową polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto można jeść po mniej więcej 2 godzinach, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień - gdy herbatniki zmiękną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...
Na bazie serka homogenizowanego;-)