
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić (cieniej niż na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem – tylko jedną stronę.
Nałożyć plastry mozzarelli oraz suszone pomidory. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub szpadkami do zrazów. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle lub smalcu. Przykryć i upiec w piekarniku – w temp. 180 st. C (30-45 minut).
Podawać z makaronem z czerwonym sosem pesto. Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodać pesto. Wymieszać. Potrawę udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
I czosnkiem niedźwiedzim;-)