/ Przepisy / Marchewka z imbirem i żurawiną

Opis przygotowania

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać i posiekać. Masło roztopić na patelni. Wsypać chili. Gdy się skarmelizuje, wrzucić imbir oraz marchewkę. Podsmażyć. Zalać sokiem żurawinowym. Wrzucić żurawinę. Posolić i posłodzić do smaku. Wymieszać i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zimne masło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 286
Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Sałatka Waldorf

Legenda Nowego Jorku!

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Wróć do listy przepisów