/ Przepisy / Sos i sałatka do polędwiczek

Opis przygotowania

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól i rozgnieść. Dodać musztardę, wino i miód. Wymieszać.

Zrobić sałatkę z filecików z pomarańczy – z dodatkiem oliwek czarnych i czerwonej cebuli. Przyprawić pieprzem czerwonym i świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...

Ciasto orzechowe

Biszkopt z masą budyniową;-)

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Wróć do listy przepisów