Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstawić.
Orzechy wsypać do garnka. Zalać mlekiem sojowym. Dodać miąższ z laski wanilii. Posłodzić erytrolem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i zagotować.
Wlać żelatynę. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać do foremek. Wystudzić.
Wyjąc z foremek. Podawać z musem z mango, owocami sezonowymi i pokruszonymi ciasteczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Z chutneyem ananasowym;-)
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...