Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Oliwki z niebieskim serem

Opis przygotowania

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę chili (bez pestek), pokruszony ser pleśniowy, ocet winny i oliwę. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić liście mięty. Odstawić na kilkanaście minut. najlepiej podawać lekko schłodzone.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 243
Ewa gotuje - odc. nr 243

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...

 

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Krokiety z kapustą i grzybami

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...

Kasza gryczana zapiekana z grzybami

Kaszę dokładnie opłukać na sicie i odsączyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...

Kawior po żydowsku

Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.

Wróć do listy przepisów