/ Przepisy / Oliwki z niebieskim serem

Opis przygotowania

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, pokrojoną papryczkę chili (bez pestek), pokruszony ser pleśniowy, ocet winny i oliwę. Wymieszać. Na samym końcu dorzucić liście mięty. Odstawić na kilkanaście minut. najlepiej podawać lekko schłodzone.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 243
Ewa gotuje - odc. nr 243

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...

 

Podobne przepisy

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Carpaccio z półgęska

Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Wróć do listy przepisów