Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa oliwkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru, przyprawić majerankiem i tymiankiem, ugotować.

Dodać oliwki, posiekaną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować pod przykryciem przez mniej więcej 5 minut, po czym zmiksować. Przyprawić do smaku solą.

Podawać z kleksem śmietany i oliwkami czarnymi, pokrojonymi w plastry. Skropić oliwą. Można udekorować świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 243
Ewa gotuje - odc. nr 243

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Rosół z kaczki

Z kaczki odciąć nóżki, skrzydełka i, w razie konieczności, szyję...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Wróć do listy przepisów