Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki z kremem czekoladowym

Opis przygotowania

Miękkie masło i cukier puder utrzeć w misce. Stopniowo dodać jajka, następnie mąkę przesianą z sodą, na końcu rum i imbir. Ciasto nałożyć do foremek na babeczki (wysmarowanych masłem; nakładamy do 2/3 wysokości). Piec przez 15 minut, w piekarniku nagrzanym do 175 st. C.

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę – lekko wystudzoną, lecz ciągle płynną. Dolać rum lub spirytus. Zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki. Na każdej babeczce ułożyć wisienkę.

Ewa użyła specjalnych foremek, dzięki którym babeczki miały wgłębienie (od spodu). Po upieczeniu odcięła czubki – tak, by babeczki stały. Do każdej nałożyła krem, na krem wiśnie. Odcięte ciasto pokruszyła, podsuszyła w piekarniku, a następnie pokruszyła na babeczki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 242
Ewa gotuje - odc. nr 242

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...

 

Podobne przepisy

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Serniczki z truskawkami

W foremkach na babeczki...

Placek krucho-drożdżowy z jabłkami

Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...

Wróć do listy przepisów