Miękkie masło i cukier puder utrzeć w misce. Stopniowo dodać jajka, następnie mąkę przesianą z sodą, na końcu rum i imbir. Ciasto nałożyć do foremek na babeczki (wysmarowanych masłem; nakładamy do 2/3 wysokości). Piec przez 15 minut, w piekarniku nagrzanym do 175 st. C.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę – lekko wystudzoną, lecz ciągle płynną. Dolać rum lub spirytus. Zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki. Na każdej babeczce ułożyć wisienkę.
Ewa użyła specjalnych foremek, dzięki którym babeczki miały wgłębienie (od spodu). Po upieczeniu odcięła czubki – tak, by babeczki stały. Do każdej nałożyła krem, na krem wiśnie. Odcięte ciasto pokruszyła, podsuszyła w piekarniku, a następnie pokruszyła na babeczki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...