Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać olej, ocet i sos sojowy. Dodać paprykę, sól, cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz roztarte w dłoniach zioła.
Pierś indyczą pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać – tak, by mięso pokryło się bejcą. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie mięso finezyjnie nabić na patyczki do szaszłyków (uprzednio warto namoczyć je w wodzie). Upiec na ruszcie. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Pod beszamelem...
Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...