Olej wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wsypać ryż. Smażyć aż ziarenka się zeszklą. Wlać wodę (dwa palce ponad ryż). Posolić. Przykryć i ugotować.
Filety naciąć w kratkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę – z obu stron. Następnie podzielić na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wsypać paprykę oraz pieprz ziołowy i podgrzewać przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Podsmażyć i przełożyć do ugotowanego ryżu. Dodać zmielonego karpia. Doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno – jako pastę do kanapek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....
Wyjątkowo chrupiąca!
I serem żółtym...
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.
Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...