Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.
Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...
Włoska wariacja na temat pomidorówki...
Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...