/ Przepisy / Zupa z jabłek i gruszek

Opis przygotowania

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 339
Ewa gotuje - odc. nr 339

Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...

 

Podobne przepisy

Zupa śledziowa

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...

Zupa z kurczakiem i ananasem

Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Wróć do listy przepisów