Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z jabłek i gruszek

Opis przygotowania

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 339
Ewa gotuje - odc. nr 339

Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...

 

Podobne przepisy

Żurek z pieczonymi ziemniakami

Opcja bezmięsna, za to z leśnymi grzybami...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Charczo

Gruzińska zupa gulaszowa;-)

Wróć do listy przepisów