
Jajka wybić do miski, dodać cukier i utrzeć. Gdy jaja zbielej±, dodać skórkę z cytryny, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, jogurt i olej. Wymieszać (je¶li mikserem, to na niskich obrotach).
Ciasto przełożyć do formy (tortownica o ¶rednicy 18-20 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułk± tart±). Wstawić na około 50 minut do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej....
Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...
M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczow± oraz kakao. M±kę wymieszać z ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesian± m±kę, wymieszan± uprzednio z kakao ...