Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty - sos Worcester, ostrą paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć żeberka i starannie pokryć marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie obsmażyć na oleju. Podlać sokiem z ananasa. Dodać tabasco, wycisnąć sok z limonki. Pod przykryciem dusić do miękkości.
Podawać z surówką z marchewki, purée z kalafiora i dipem czosnkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...