Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty - sos Worcester, ostrą paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć żeberka i starannie pokryć marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie obsmażyć na oleju. Podlać sokiem z ananasa. Dodać tabasco, wycisnąć sok z limonki. Pod przykryciem dusić do miękkości.
Podawać z surówką z marchewki, purée z kalafiora i dipem czosnkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Mają delikatnie dymny posmak...
Bez mięsa i na opak...
Z jajem i cytryną;-)