Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Pokroić w poprzek na plastry (jak na carpaccio) lub na ćwiartki. Ułożyć na talerzu lub włożyć do miseczki. Oprószyć grubo zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować zredukowanym octem balsamicznym. Gotując ocet można go lekko posłodzić i dodać sok wyciśnięty z pomarańczy
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...
Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...
Doskonała na start!
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...