Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron i tuńczyk w koszyczkach

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, przesmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Przyprawić chili, ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym. Podsmażyć.

Następnie dodać pomidory z puszki (wcześniej lekko przesiekać lub już na patelni podzielić łyżką na mniejsze kawałki). Poddusić i odparować. Dodać odsączonego tuńczyka. Wymieszać.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i dodać do sosu na patelni. Wymieszać.

„Sałatką” napełnić wycięte w cytrynach koszyczki. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Łosoś z grilla

Rybka lubi na ruszt!

Gołąbki ziemniaczane

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...

Gulasz z kaczki

Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)

Risotto z prawdziwkami

Kuchnia włoska dla wegetarian!

Wróć do listy przepisów