/ Przepisy / Zupa z brukwi

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzucić czosnek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ugotować. Wyjąć mięso lub kości. Zupę zmiksować. Na talerzu udekorować odrobiną startej brukwi. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 171
Ewa gotuje - odc. nr 171

Tym razem: zupa z brukwi, gęsina i rogale.

 

Podobne przepisy

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Zupa śledziowa

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...

Krupnik na żołądkach

ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...

Orientalny krem z soczewicy

Z francuskimi paluszkami...

Wróć do listy przepisów