/ Przepisy / Zupa z brukwi

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzucić czosnek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ugotować. Wyjąć mięso lub kości. Zupę zmiksować. Na talerzu udekorować odrobiną startej brukwi. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 171
Ewa gotuje - odc. nr 171

Tym razem: zupa z brukwi, gęsina i rogale.

 

Podobne przepisy

Krem z liści botwinki

Na mięsie indyczym;-)

Zupa kalafiorowa

Z kluseczkami grysikowymi;-)

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Krem chrzanowy

Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)

Wróć do listy przepisów