/ Przepisy / Zupa warzywna z ajvarem

Opis przygotowania

Bakłażany, papryki i czosnek umieścić w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.

Upieczone bakłażany przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wyjąć miąższ i przełożyć do garnka. Paprykę obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Dodać do bakłażana. Czosnek wycisnąć z łupin wprost do rondla. Zalać ciepłym rosołem. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać przecier pomidorowy i ajvar. Zmiksować na gładki krem. Doprawić słodką papryką wędzoną.

Na talerzu udekorować koperkiem. Podawać z grzanką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 488
Ewa gotuje - odc. nr 488

Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...

 

Podobne przepisy

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Zupa gołąbkowa

Dekonstrukcja tradycyjnych gołąbków w sosie pomidorowym;-)

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Wróć do listy przepisów