Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszyć płomień, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, krótko podsmażyć i dodać jabłko pokrojone w ósemki.
Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez chwilę aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...