
Smalec rozgrzać na patelni i zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodać kaszankę i dobrze podsmażyć. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać i ugotować. Odcedzić, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz jajko i dokładnie wyrobić. Uformować sznycle wkładając do środka trochę kaszanki (najlepiej wziąć porcję masy, rozpłaszczyć, nałożyć farsz, przykryć drugim kawałkiem i skleić).
Opanierować w jajku i bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażyć na oleju lub klarowanym maśle.
Podawać z jajkiem poszetowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Makaron po rzymsku!
(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...