Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka indyjska

Opis przygotowania

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem oraz curry i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić, by mięso wystygło.

Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z wystudzonym makaronem i mięsem. Dodać sok z ananasa (zalewa z puszki), sos sojowy i majonez. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 94
Ewa gotuje - odc. nr 94

Tym razem zapraszam na kuchnię fusion – mówi Ewa Wachowicz. –...

 

Podobne przepisy

Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...

Sałatka hiszpańska

Z tuńczykiem i oliwkami;-)

Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Z ananasem i papryką!

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Wróć do listy przepisów