Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kiszone pomarańcze

Opis przygotowania

Pomarańcze wyszorować i sparzyć. Pokroić w grube plastry i ułożyć w słoiku. Wrzucić przyprawy, wlać przestudzoną solankę i sok z cytrusów . Zamknąć i odstawić na minimum 3-4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 438
Ewa gotuje - odc. nr 438

Po kilku tygodniach w Krakowie Ewa wróci w Beskidy, by ponownie zaprosić...

 

Podobne przepisy

Racuchy

Dzieciaki uwielbiają te placuszki!

Jajka po marokańsku

Afrykańska odpowiedź na bliskowschodnią szakszukę;-)

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wróć do listy przepisów