Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wewnątrz oprószyć solą. Pomarańczę umyć równie dokładnie, pokroić na półplasterki (dość grube). Do każdego rybiego „brzuszka" włożyć 2-3 pomarańczowe półplasterki i kilka gałązek mięty. Mięta daje świeżość, a pomarańcza nutę słodyczy.
Pstrąga ułożyć na folii aluminiowej i zrobić szczelną paczuszkę. Tak przygotowaną rybę ułożyć na tacce do grillowania i umieścić na ruszcie. Paczuszki powinny spoczywać nad żarem przez około pół godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Dla wegan!
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...