Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze.
Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, a na samym końcu żelatynę.
Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem. Na biszkopty resztę kremu. Oprószyć kakao.
Przepis autorstwa pani Ilony Pyszny z Wodzisławia Śląskiego - nagroda miesiąca!
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...