Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze.
Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, a na samym końcu żelatynę.
Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem. Na biszkopty resztę kremu. Oprószyć kakao.
Przepis autorstwa pani Ilony Pyszny z Wodzisławia Śląskiego - nagroda miesiąca!
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...
Biszkopt z kawą cappuccino!
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...