Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Brzoskwinie wraz z zalewą przełożyć do miksera, dodać galaretkę i zmiksować. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała i miała konsystencję gęstej śmietany.
Na spód pucharków nałożyć kawałki ananasa i warstwę musu brzoskwiniowego, na nią śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i kruszonkę z ciasteczek oraz mocno schłodzonej czekolady (składniki należy drobno zmiksować), następnie ponownie warstwę musu brzoskwiniowego. Udekorować bitą śmietaną, kruszonką i miętą. Wstawić do lodówki - podawać mocno schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...
Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...