Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Brzoskwinie wraz z zalewą przełożyć do miksera, dodać galaretkę i zmiksować. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała i miała konsystencję gęstej śmietany.
Na spód pucharków nałożyć kawałki ananasa i warstwę musu brzoskwiniowego, na nią śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i kruszonkę z ciasteczek oraz mocno schłodzonej czekolady (składniki należy drobno zmiksować), następnie ponownie warstwę musu brzoskwiniowego. Udekorować bitą śmietaną, kruszonką i miętą. Wstawić do lodówki - podawać mocno schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...
Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...