
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i cynamonem. Odstawić na 10 minut do lodówki.
Następnie wymieszać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i jajami. Przełożyć na wysmarowana masłem blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 1 i 1/2 godz. w temp. 170 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Otoczaki dunajeckie i placek gaździny” Tym razem Ewa Wachowicz...
Z kremem i owocami;-)
Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...