Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i cynamonem. Odstawić na 10 minut do lodówki.
Następnie wymieszać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i jajami. Przełożyć na wysmarowana masłem blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 1 i 1/2 godz. w temp. 170 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Otoczaki dunajeckie i placek gaździny” Tym razem Ewa Wachowicz...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...