Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Papryka faszerowana fetą

Opis przygotowania

Ser feta pokruszyć do miski, cebulę drobniutko pokroić i dodać do sera. Czosnek przecisnąć przez praskę wprost do miski. Liście mięty posiekać i dorzucić do farszu. Dodać oliwę i doprawić świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Dokładnie wymieszać.

Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne - tak, by nie popsuć paprykowych „miseczek". Tak przygotowaną paprykę posmarować po zewnętrznej stronie oliwą i napełnić farszem z sera feta. Przenieść na tackę do grillowania (wcześniej posmarować ją oliwą) i umieścić na ruszcie. Grillować przez około 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Kogut w śmietanie duszony

Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...

Gulasz segedyński

Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu...

Ziemniaczane łódeczki

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...

Wróć do listy przepisów