Cukier z pieprzem wymieszać w proporcji 1:1. W tak przygotowanej panierce obtoczyć mięso. Usmażyć z każdej strony na bardzo rozgrzanej, suchej patelni, po czym odstawić do wystudzenia.
Winogrona umyć. Papryczkę chili posiekać (można usunąć pestki), cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną papryczkę chili, przesmażyć. Dorzucić cebulę. Zeszklić. Dodać przekrojone na pół winogrona. Przyprawić kminem rzymskim, pieprzem syczuańskimi i goździkami. Dolać ocet. Posłodzić. Wymieszać i udusić.
Groszek wrzucić do miksera. Zmiksować, dolewając stopniowo gorący rosół. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać tyle mleka, by uzyskać ulubioną konsystencję. Na samym końcu doprawić wasabi, dodać sezam. Wymieszać. Można dodać trochę groszku konserwowego.
Mięso pokroić w cienkie plastry. Na płaski talerz nałożyć purée z groszku, na purée chutney z winogron i wołowinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...
Curry wurst;-)
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Opcja wege!
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)