
Wiórki wsypać do miski. Dodać zmielone siemię oraz imbir. Wlać ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Dorzucić jagody goji. Dodać olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć tak, by powstało „cygaro”. Schłodzić w zamrażarce (kilka godzin).
Pokroić w krążki. Usunąć folię. Zanurzyć w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej. Ułożyć na kratce, by czekolada zastygła (pod kratką warto umieścić papier do pieczenia).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Placek ze śliwkami...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...