
W garnku zagotować 1 litr wody. Wsypać kaszę, posolić i gotować przez 10 minut.
Jajko roztrzepać w misce. Wlać ¶mietankę. Wsypać m±kę. Wymieszać.
Do ugotowanej kaszy wlać kwas z kiszonej kapusty. Dodać ¶mietanę z jajkiem i m±k±. Wymieszać i zagotować.
Podawać z ziemniakami z wody.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zbliża się Boże Narodzenie, więc w kuchni Ewy pojawi± się potrawy z my¶l±...
Z mleczkiem kokosowym;-)
Lekko kwa¶na, z duż± ilo¶ci± warzyw;-)
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Brokuły umyć, różyczki odci±ć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...