
Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.
Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.
Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Udekorować startą czekoladą i bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...
Naszpikowane śliwkami;-)
Z budyniem śmietankowym...