Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik na spodzie z ciasta kataifi

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.

Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.

Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.

Udekorować startą czekoladą i bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 545
Ewa gotuje - odc. nr 545

Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...

 

Podobne przepisy

Baba z makiem

Obowiązkowa na wielkanocnym stole!

Czekoladki pomarańczowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...

Mus czekoladowy

Sama słodycz!

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Wróć do listy przepisów