/ Przepisy / Ciasteczka 3-kolorowe

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.

Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.

Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1   1/2  godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 120
Ewa gotuje - odc. nr 120

Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...

 

Podobne przepisy

Croissanty

Rogaliki po francusku...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Wróć do listy przepisów