Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kotlety ryżowe z kalafiorem

Opis przygotowania

Siemię lniane namoczyć w odrobinie wrzątku. Ryż ugotować i przestudzić. Przełożyć do miski. Dodać kalafior starty na dużych oczkach. Przyprawić curry i gałką muszkatołową. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać musztardę, mąkę ziemniaczaną i namoczone siemię. Zetrzeć ser - na tarce jarzynowej. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki i dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić.

Zwilżyć dłonie i ulepić placuszki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.

Wstawić na 35-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (z termoobiegiem).

Podawać z sałatą i sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 540
Ewa gotuje - odc. nr 540

Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...

 

Podobne przepisy

Łosoś w musztardzie

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...

Gofroburgery z kurczakiem

A do tego sos serowy!

Żeberka w coli z rusztu

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Wróć do listy przepisów