Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.
Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z grzanką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...
Truskawki umyć, usunąć szypułki...