Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serowa z grzanką

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.

Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać z grzanką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Orientalny krem z soczewicy

Z francuskimi paluszkami...

Żurek

Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...

Wróć do listy przepisów