/ Przepisy / Paszteciki z kapustą i śliwkami

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć co najmniej kilka godzin wcześniej. Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem.

Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Dorzucić odcedzone i pokrojone grzyby oraz pokrojone śliwki. Doprawić pieprzem. Wymieszać i odparować (nadzienie powinno być gęste).

Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć farsz i skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką.

Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 467
Ewa gotuje - odc. nr 467

W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...

 

Podobne przepisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Sos remoulade

Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...

Sałatka śledziowa w słoiku

Warstwowa, z majonezem!

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów