/ Przepisy / Biała kiełbasa z piekarnika

Opis przygotowania

Kiełbasę wrzucić do wrzątku (jeśli jest już parzona, to pomijamy tę czynność).

Jabłka umyć, pokroić na ósemki, wyciąć gniazda nasienne, przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić.

Cebule posiekać w piórka i zeszklić na maśle. Na cebuli ułożyć sparzoną kiełbasę. Przyprawić jałowcem i gałązkami tymianku. Piec przez 10 minut w 200 st. C.

Po tym czasie podlać cydrem i dołożyć jabłka. Zapiekać przez 15-20 minut.

Podawać z purée z chrzanem (do ziemniaków wystarczy dodać łyżkę masła i łyżkę chrzanu, ugnieść i udekorować koperkiem). Kiełbasę można dodatkowo ozdobić gałązkami tymianku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 448
Ewa gotuje - odc. nr 448

Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonką może świadczyć tylko...

 

Podobne przepisy

Poleśniki

Placki ziemniaczane w liściach kapusty...

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Wróć do listy przepisów