Mięso pokroić w bardzo grubą, nieregularną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w kamionce, przekładając plastrami cebuli. Zalać kefirem wymieszanym przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Nabić na metalowe szpadki i upiec ze wszystkich stron na posmarowanym olejem ruszcie.
Podawać z ajvarem i sałatką.
Liście sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i plastry cebuli. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą i wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...
Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!
Z grzybami i żurawiną!