Śmietanę podgrzać w rondlu. Gdy zacznie się gotować, zdjąć z kuchenki i wkruszyć czekoladę.
Mieszać, aż się rozpuści. Przelać do naczynia do fondue.
Podawać z ulubionymi dodatkami (owoce, ciasteczka etc.).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla amatorów serów. Ewa przygotuje fondue z trzech rodzajów sera,...
Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wystudzić. ...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...