Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczeń z piersi indyka

Opis przygotowania

Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim mięso.

Do miski wlać olej, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dodać musztardę i majonez. Przyprawić papryką oraz pieprzem ziołowym. Dorzucić posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Tak przygotowaną marynatą obłożyć mięso. Przykryć i schować w lodówce na 2 godziny.

Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i zapiekać przez kolejne pół godziny.

Upieczony filet wyjąć i poczekać, by mięso związało soki. Następnie pokroić w plastry. Podawać na ciepło z sosem lub na zimno – jako wędlinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Kotlety indycze w fistaszkach

Indyk w orzechowej panierce;-)

Schabowy z mortadeli

W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!

Nóżki indycze w piwie

W jednym garnku...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Wróć do listy przepisów