Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa na winie

Opis przygotowania

Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Orientalny krem z soczewicy

Z francuskimi paluszkami...

Serowa z grzanką

Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Wróć do listy przepisów