Zrobić sos. Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku białym pieprzem.
Filety śledziowe pokroić w paseczki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną cebulą. Ułożyć na dnie szklanych słoiczków.
Zrobić kolejne warstwy z pokrojonych w plasterki ziemniaków, sosu majonezowego, pokrojonych ogórków kiszonych, startego sera koziego i pokrojonych buraków. Udekorować sosem i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....
Idealna na upały!
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Afrykańska odpowiedź na bliskowschodnią szakszukę;-)
Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...