Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 411
Ewa gotuje - odc. nr 411

Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....

 

Podobne przepisy

Deska masła

Z wędzonym pstrągiem;-)

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Wróć do listy przepisów