Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z białą czekoladą

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Płatki zmiksować w robocie. Dorzucić posiekane orzechy. Wlać masło. Wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Ubić łyżką i wstawić do lodówki na ½ godziny.

Śmietankę podgrzać w rondelku. Wrzucić połamane na mniejsze kawałki czekolady, roztopić i lekko przestudzić.

Połowę sera i 3 żółtka przełożyć do robota. Uperfumować skórką otartą z cytryny. Wsypać łyżkę mąki ziemniaczanej, wlać połowę śmietanki z czekoladą i zmiksować. Przełożyć do miski. Dokładnie w ten sam sposób postąpić z drugą porcją składników. Do tak przygotowanej masy serowej dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać.

Przelać na schłodzony spód.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez godzinę i 10 minut nad kąpielą wodną (pod foremką umieścić blachę z wodą).

Po wystudzeniu udekorować owocami i miętą. Podawać z musem z mango.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Piernik na piwie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Pieczone banany

Prościej już się nie da...

Tort tiramisu

Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...

Wróć do listy przepisów