Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki mąki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać mąkę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście. Ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Dzieciaki uwielbiają te placuszki!