
Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki m±ki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać m±kę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usun±ć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w m±ce, zanurzyć w cie¶cie. Ułożyć na blaszce wy¶cielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakuj±ce owocowe ¶niadanie – upiecze...
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...
Czekadełko przed daniem głównym;-)
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawion± skó ...
Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.