/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo, cieniutkim strumieniem dolać olej, cały czas ubijając - aż sos zrobi się biały i gęsty. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Ciasto z mrożonymi borówkami

Na oleju rzepakowym...

Dip orzechowy

Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Mazurek serowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...

Wróć do listy przepisów