Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).
Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
Na Święto Niepodległości i św. Marcina!
Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...
Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)