/ Przepisy / Czekoladowy mus z awokado i banana

Opis przygotowania

Bardzo miękkie awokado przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wyjąć miąższ. Przełożyć do misy miksera, skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pokrojonego banana, wsypać kakao, posłodzić syropem z agawy i zmiksować.

Mus przełożyć do słoiczków. Na wierzchu ułożyć pokrojone suszone śliwki (namoczone w wiśniówce) oraz pokrojone morele. Udekorować melisą. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Sorbet cytrynowy

Z szampanem!

Piernik z myślą o świętach

Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...

Tarta z rabarbarem

Otulona bezą!

Alfarojes

Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Wróć do listy przepisów