
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
Przygotować marynatę. Musztardę wymieszać z olejem, powidłami i syropem klonowym. Dorzucić pokrojony czosnek i rozgniecione ziarenka jałowca.
Tak przygotowaną bejcą pokryć kawałki mięsa. Na wierzchu ułożyć rozmaryn. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (wyjąć na godzinę przed grillowaniem).
Upiec z obu stron na mocno rozgrzanym ruszcie.
Z awokado usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić na plasterki. Z gruszek wyciąć gniazda nasienne i też pokroić. Owoce przełożyć do miski, zalać winem wymieszanym z sokiem z limonki. Odstawić na kilkanaście minut.
Sałaty przełożyć do miski, wymieszać. Dodać odcedzone owoce oraz pokruszony ser pleśniowy. Polać sosem (składniki wystarczy wymieszać), udekorować liśćmi mięty i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podczas treningu Ewa spotka młodych ludzi, którzy dzielą tę samą pasję...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...