/ Przepisy / Galaretka z cydru

Opis przygotowania

Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 329
Ewa gotuje - odc. nr 329

Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...

 

Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Ciasto pietruszkowe

Na oleju...

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Wróć do listy przepisów