Kiełbasę pokroić w plasterki. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zezłoci, dodać rozmrożone grzyby. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.
Przełożyć do garnka. Wlać wywar z wędzonki, przyprawić majerankiem. Dodać zakwas – tylko klarowny płyn, bez osadu. Zagotować. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z jajkami przepiórczymi, chrzanem i kwaśną śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...
Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!
Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, posolić i ugotować. Dolać ...
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...