Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podgrzewać cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).
Na dnie foremki ułożyć herbatniki (liczba paczek zależy od wielkości blaszki). Zalać gorącą masą i ułożyć drugą warstwę herbatników.
Polać gotową polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto można jeść po mniej więcej 2 godzinach, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień - gdy herbatniki zmiękną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...